Droomgaerd

Start
Menuboom

VERVOER en ROUTEBESCHRIJVING

Hoogst waarschijnlijk komt u als bezoeker van de Droomgaerd met de auto of de fiets. Voor beide vervoersmiddelen is er voldoende stalling en gratis parkeermogelijkheid op eigen terrein.

Komt u met het openbaar vervoer dan bieden we u de mogelijkheid om als gast van de Droomgaerd opgehaald te worden van het station Gouda Goverwelle of Gouda CS in onze oldtimer DS. U kunt dan in stijl genieten van de gratis rit naar de Droomgaerd. De DS biedt plaats aan onze gasten met bagage.


Per auto
Vanuit Utrecht neemt u de afslag Nieuwegein/Schoonhoven richting Schoonhoven. Voordat u Schoonhoven bereikt gaat u op de T-splitsing rotonde richting Polsbroek/Polsbroekerdam en vanaf daar volgt u de weg naar Vlist. U volgt de weg vanuit Polsbroek, gaat linksaf over een brug en dan direct rechts over de volgende brug en dan meteen rechts langs het water (de Vlist). Na circa 400 meter rijdt u door het dorpje Vlist met aan uw rechterhand café de Vlisterstee. Deze weg volgt u totdat u links nummer 40 bereikt direct na de zorgboerderij op nummer 41. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Welkom!

Vanuit Den Haag/Rotterdam volgt u de A12/A20 en neemt de afslag Gouda West. Deze weg volgt u tot u in Gouda West uit komt bij een sluizencomplex. U volgt deze weg over de brug en neemt de afslag richting Haastrecht. In Haastrecht aangekomen neemt u de rotonde voor eenkwart en gaat rechts richting Vlist. Na ca 4 kilometer over de dijk ligt aan uw linkerhand een ouderwetse hooiberg als u door rijdt komt u circa 400 meter verder aan uw rechterhand de boerderij van de Droomgaerd tegen. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Welkom!

Per openbaar vervoer 
Neemt u de trein naar Gouda CS. Daar kunt u de bus nemen (rijdt niet heel vaak) naar IJsselstein binnenstad (nr 106). U stapt uit bij de halte Vrouwenbrug bij een ouderwetse hooiberg. Dan loopt u in de richting waar de bus heen rijdt en cicra 400 meter verder aan uw rechterhand vindt u de boerderij van de Droomgaerd. (u kunt ook vragen of de buschauffeur u bij nummer 40 wil laten uitstappen). Welkom!

Op de fiets

Vanuit de richting Schoonhoven. In Schoonhoven volgt u de borden Bonrepas/Vlist.  Als u Schoonhoven uit bent rijdt u langs een slingerend weggetje langs het riveirtje de Vlist door Bonrepas. Aan het eind van deze weg steekt u rechtdoor de Oost-Vlisterdijk op.  Na circa 800 meter komt u in de kern Vlist waar u aan de linkerkant  het riviertje via een witte wandel- en fietsbrug  kunt oversteken. U komt dan uit bij de Vlisterstee waar u rechts gaat en de West Vlisterdijk langs het riviertje blijft volgen. Deze weg volgt u totdat u links nummer 40 bereikt direct na de zorgboerderij op nummer 41. U kunt uw fiets in het fietsenrek plaatsen of overdekt in de schuur. Welkom!

Vanuit de richting Haastrecht. Bij de rotonde in het centrum van Haastrecht neemt u de richting Vlist. Na circa 700 meter vervolgt u de weg die de dijk op rijdt en u bent dan op de West Vlisterdijk. Na circa 3,5 kilometer staat er aan u linkerhand een ouderwetse hooiberg en doorrijdend komt u na circa 400 meter aan uw rechterhand de boerderij van de Droomgaerd tegen. U kunt uw fiets in het fietsenrek plaatsen of overdekt in de schuur. Welkom!