Droomgaerd

Start
Menuboom

BOERDERIJBEWONERS

Bote en Kiki hebben op deze prachtige plek aan de Vlist in harmonie met de natuur en de seizoenen een B&B gerealiseerd. De Droomgaerd is de plek van waaruit zij zelf regelmatig uitvliegen om de wereld om hen heen te bezoeken. Kiki is stewardess en creatieveling. Ze verwerkt graag alle producten tot iets lekkers en tot mooie creaties.

Bote is naast enthousiaste hobbyboer ook regelmatig op een ander continent te vinden voor zijn werk als financieel adviseur en commissaris. Samen delen ze de liefde voor het buitenleven en de ruimte die de Droomgaerd hen biedt om hun passie vorm te geven. Hun passie is het ontvangen van gasten en bezoekers van de Droomgaerd en ze te laten proeven en ervaren wat de Droomgaerd te bieden heeft.

Naast Bote en Kiki en de zeven kinderen die er ook bij tijd en wijlen zijn, wonen er nog verschillende dieren die ze met liefde en aandacht verzorgen.  Zo zijn er Barnevelders, de kippen die onder begeleiding van de haan zorgen voor de dagelijkse verse eieren en in het voorjaar voor de kleine kuikens. 
Twee soorten schapen, (Hampshire down en Quessant) en Hollandse landgeiten die door de boomgaard lopen en zorgen voor kort gras en en passant de gevallen vruchten opeten. De konijnen, echte Hollanders zijn nog een beetje schuw maar kunnen door kinderen heel rustig geaaid en opgepakt worden.
Vader en moeder met zoonlief
Mevrouw Maccie Spek
Twee kleine Gottingervarkens zitten gezellig samen in het middelste hok in de stal. Ze worden niet heel groot, maar eten voldoende om er als echte varkens lekker dik van te worden. De kinderen kunnen de varkens voeren en als die zich op hun gemak voelen dan komen ze voor een knuffel.
Meneer Rudi Spek
De Indische loopeend
Onze witte eenden zijn Indische Loopeenden. Ze hebben een lange weg afgelegd maar hebben het hier in de polder erg naar hun zin. Wij zijn met twee eenden begonnen en inmiddels lopen er een stuk of vijf rond. Ze zijn erg guitig om te zien en ondertussen zo thuis zijn dat ze soms een beetje brutaal zijn maar het is een gezellig stel dat in ganzenpas het erf opwandeld.  Het nestje zwaluwen dat zich iedere lente vestigt in de vliering, kondigt aan dat de zomer weer in aantocht is. Hopelijk voelt u zich net zo thuis als zij.
"wij hebben honger"
Ochtend gymnastiek

In de lente zien wij iedere dag weer veel nieuw leven ontstaan; er worden lammetjes geboren, er komen babygeiten bij en ook de kalkoenen leggen regelmatig eieren net als onze eenden. Met enige regelmaat hebben de konijnen ook kleintjes die zeker als ze iets ouder zijn heerlijk geknuffeld mogen worden zodat ze ook als ze groter zijn lief bij mensenkinderen op schoot durven.​

Babygeiten
Suske en Wiske

Suske en Wiske zijn de hekkensluiters van de Droomgaerddierenschare. Het zijn imposante Vlaamse reuzen die heel wat af knagen. Ondanks hun forse bouw zijn ze razendsnel en vangen dat is dan ook een hele uitdaging. Probeer het maar eens….