Droomgaerd

Start
Menuboom

Accommodatie

Wij ontvangen onze gasten in het Voorhuis (vier personen) en in de Tuinkamer (twee personen).

Het Voorhuis was vroeger het oorspronkelijke woonhuis van het boerengezin. Ze leefden daar met elkaar op een klein oppervlak waar optimaal gebruik van werd gemaakt. Boven de kaaskelder is nog steeds de opkamer met de bedstee, de woonkamer kijkt deels uit op de dijk en vandaag de dag heeft u WIfi, een klein koelkastje, een koffiezetapparaat en een kleine magnetron.

In de antieke vitrinekast staat het servies en ligt het bestek. Onderin de kast en kastjes vindt u kinder-speelgoed en wat gezelschapsspellen en er is voldoende lectuur aanwezig en informatie over de verschillende mogelijkheden in de nabije omgeving.

De gastenkamer en het ontbijt

Het Voorhuis is ingericht als woonkamer en grenst aan de keuken. Deze kamer hebben we geprobeerd zo gerieflijk mogelijk in te richten met een zitje, een ronde eettafel met vier stoelen waaraan ook het ontbijt wordt geserveerd. 

Het ontbijt bestaat natuurlijk uit vers gekookte eieren van onze eigen kippen en warme broodjes.
Vanuit deze ruimte heeft u zicht op de dijk, het daarachter gelegen riviertje de Vlist met aan de overkant een monumentale boerderij. Het gebruik van onze keuken die naast de woonkamer ligt is in overleg mogelijk.

Het opkamertje met de bedstee is een slaapkamer voor twee volwassenen/kinderen. Er is een authentieke (volwassen) bedstee, waarnaast een kinderbed is geplaatst of een volwassenen bed geplaatst kan worden. Daarnaast is er een baby- bedje aanwezig daar houdt  het sterrenvangertje in de klomp een oogje in het zeil als de kippetjes op stok gaan.

De achterkamer biedt plaats aan twee personen. Er staat een fijn tweepersoonsbed en er is ruimte om uw spullen op te bergen in de mandjeskast en er hangt een haardroger. Het uitzicht op de landerijen en de stilte die u hier ervaart zorgen voor een goede nachtrust.

Als gast ontvangt u van ons de sleutel van de originele voordeur van de boerderij waardoor u een eigen entree heeft tot de ruimte waar u verblijft.

Toilet
De douche en toilet bevinden zich in de gang naast de gastenkamers. De gehele ruimte heeft wifi. De badkamer is klein maar toereikend. De douche heeft een glazen schuifdeur en een klein opstapje, er is een wasbak met daarboven een retro badkamerkastje en er staat shampoo, conditioner en bodylotion. De toilet daarentegen is ruim opgezet en heeft een eigen fonteintje.
Badkamer
Kingsize tweepersoonsbed

De Tuinkamer ligt op de eerste verdieping aan de zuidwest zijde van de boerderij en kijkt uit over de tuin en boomgaard. Het is een grote kamer van circa 25m2 met een originele houten vloer. De kamer is ingericht met een kingsize tweepersoonsbed (180 breed) , een comfortabele zithoek en een eettafel. De badkamer/toilet ligt op dezelfde verdieping en wordt gedeeld met de eigenaar. In de kamer is radio/DVD, TV en wifi beschikbaar. Het uitgebreide ontbijt wordt in de ochtend voor uw kamer klaar gezet in ouderwetse broodmand.

De eettafel
De comfortabele zithoek
De ouderwetse broodmand

De Droomgaerd is van alle gemakken voorzien en ook voor onze kleine gasten is er van alles om het verblijf tot een succes te maken. Er is een grote zandbak met genoeg vormpjes, een fijne schommel en speelgoed om je gezellig mee te vermaken. Verder is er een ouderwetse kinderstoel, een Triptrap en een box aanwezig. Voor hele kleine gasten is er geheel in stijl een prachtige ouderwetse lichtblauwe Van Delft Kinderwagen.

De tuin

In het voorjaar en in de zomer is het heerlijk toeven in de tuin of op het beschutte plekje achter de grote schuur met uitzicht op de moestuin, uit de wind in het zonnetje. Zodra het weer het toelaat kunt u het ontbijt ook buiten gebruiken als u dat prettig vindt.

Het uitzicht
De tuin
Polderzicht